Satakunnan maaseudunäyttely: Nauti hauskoista aktiviteeteista ja esityksistä

kun nuoret ihastuvat pelaamalla pelejä puhelimellaan tai huolehtimalla virtuaalilemmikkeistä, he ovat joskus unohtaneet, kuinka hoitaa todellisia lemmikkejä. Toki on niitä, joilla on vielä lemmikkejä kotona ja jotka hoitavat niitä. Joskus he kuitenkin vain antavat heille heidän tarpeensa, ja vaikka se ei ole väärin, lemmikkieläinten hoito on enemmän kuin vain.

Kauan sitten lapset rakastivat huolehtia lemmikeistään, etenkin koirista ja opettaa heille temppuja. Toisinaan lapset nauttivat ratsastamisesta ja ratsastamisesta, hyppäämällä aidoilla tai jopa pelaamalla poloa. Nykyään lapset haluavat mieluummin pelata pelejä tietokoneellaan tai puhelimellaan. Satakunnan maaseudunäyttelyissä tavoitteenamme on antaa lapsille mahdollisuus katsella erilaisia ​​eläinnäyttelyitä ja jopa osallistua erilaisiin aktiviteetteihin.

Olemme järjestäneet erilaisia ​​esityksiä ympäri vuoden jo vuosia. Halusimme, että nuoret näkevät ja nauttivat jotain erilaista, jotain mitä he eivät ole aikaisemmin kokeneet. Samaan aikaan halusimme aikuisten palata perusasioihin ja nauttia näytöksistä ja kilpailuista, joihin he ehkä ovat haaveillut liittyä aiemmin. Tutustu erilaisiin esityksiin ja aktiviteetteihin, joita olemme varanneet sinulle.

Dog Match Show

Yksi tunnetuimmista ja suosituimmista näyttelyistä, joita meillä on. Tunnetaan myös yksinkertaisesti koiranäyttelynä, ja sen tarkoituksena on, että valittu tuomariryhmä näkee ja arvioi, kuinka rotu voi auttaa parantamaan seuraavan sukupolven koiria.

Tuomarit eivät yksinkertaisesti vertaa koiria toiseen näissä otteluissa. He vertaavat niitä rodunsa ihanteellisiin versioihin. He tarkastelevat koiran eri osia ja ominaisuuksia ja vertaavat sitä rodun kirjalliseen standardiin. Alla on yleisimpiä arvioituja arvioita:

 • Tasapaino: kehon kokonaispaino
 • Paino
 • Koko
 • Silmät: Sen väri, muoto ja koko
 • Korvat: Muoto, pituus ja miten se on sijoitettu niiden päälle
 • Kuono: Sen muoto ja pituus
 • Viiksien paksuus
 • Mikä taso on purenta
 • Kuinka häntän kaarevat tai asettavat
 • hartiat
 • Jalkojen lihas ja asento Turkin
 • rakenne ja pituus
 • Hyväksytty rotu rodulle

Fyysisen ulkonäön lisäksi heitä arvioidaan myös sen mukaan, miten he kävelevät tai ovatko heillä oikea asenne heidän rodunsa. Esimerkki tästä on kuinka onnellinen beagle on. Lapset nauttivat varmasti erilaisista koirista ja roduista, joita he näkevät, ja he saattavat kiinnostua oman lemmikkinsä hoidosta.

Hevosen esteratsastus

Yksi kauneimmista ja kilpailukykyisimmistä näyttelyistä, joita meillä on täällä Satakunnan maaseudunäyttelyssä. Ratsastus on yksi tunnetuimmista harrastuksista hevosen kanssa, ja esteratsastus on yksi sen suosituimmista urheilulajeista. Se sisältyy jopa olympialaisiin. 

Siihen kuuluu ratsastaja ja hevonen, jotka juoksevat kurssille, jossa on erilaisia ​​esteitä, jotka heidän on hypättävä. Heillä on oltava pienin vikamäärä, mutta heillä on silti lyhyin aika radan suorittamiseen. Alla on alkuperäinen luettelo virheistä tai rangaistuksista, jotka hevonen tai ratsastaja voi tehdä.

 • Kieltäytyminen liikkumasta tai juoksemasta mihinkään radan ympäröivälle aidalle – Nykyaikaisilla säännöillä nämä maksavat yleensä 4 vikaa jokaisesta hylkäämisestä. 
 • Knockdown – Rangaistukset myönnetään yleensä, kun kisko tai aita kaadetaan, lisäämällä 4 virhettä joka kerta. Kuitenkin, jos sorkat osuvat vain aidaan, mutta se ei putoa, vikoja ei ole. Lisäksi nykyaikaisissa säännöissä, vaikka hevonen tai ratsastaja kaataisi keski- tai alatangon, mutta silti tyhjennä aidan, vikaa ei myönnetä. 
 • Vesi hyppää – Tällöin hevosten on hypättävä vesiaita tai vesiallas ja vältettävä koskemasta siihen millä hyvänsä. Jos joku hevosen jaloista kosketti vettä tai valkoisen nauhan rajaa, heille myönnetään neljä virhettä.
 • Aikarangaistukset – Kuten mainittiin, myös hyppyillä on oltava lyhyin aika. On tietty aika, jolloin kilpailijoiden on suoritettava kenttä. Jokaisesta ajasta kuluneesta sekunnista heille annetaan yksi aikarangaistus, jossa 73,09 sekuntia johtaa kahteen aikahäiriöön. 

Lapset nauttivat varmasti katsomasta kuskarin ja hevosten taitoja ja kykyjä tämän juoksun aikana. Koska tämä on myös olympiaurheilulaji, kiinnostuneet saattavat myös päättää harjoittaa ammattiuraa esteratsastuksessa. 

Kanin hyppy

Jos lapsesi etsivät jotain mielenkiintoista katsella tai liittyä mukaan, he saattavat kiinnostaa kanin hyppäämiseen. Kuten nimestä voi päätellä, tämä on tapahtuma, jossa kanit sijoitetaan kentälle, jossa heidän on hypättävä aidojen tai kaiteiden yli määrätyllä kurssilla. Nämä tapahtuvat yleensä suljetussa sisätiloissa, jotta ne eivät pääse valumaan. 

Hevosen hyppimisen tavoin kaneille myönnetään virheitä, jos he kieltäytyvät hyppäämästä, kykenemättömiä hyppäämään määrättyä määrää, siirtymään areenan toiseen osaan tai kaatamaan tangon yli. Jos ne ylittävät seitsemän, heidät voidaan hylätä. Tässä on muutama lisäohje, joita kannattaa varoa, jos haluat liittyä.

 • Kanin vasemmassa korvassa on oltava tatuointi tunnistamaan heidät muista.
 • On oltava valjaat ja talutushihna
 • ei saa ohjata heitä parempaan hyppyasentoon
 • Käsittelijän. Kanin on mentävä toimeen muiden kanien ja ihmisten kanssa.

Jos jotain näistä rikotaan, kani hylätään kilpailusta. 

Lapset saattavat myös nauttia tästä näyttelystä, varsinkin kun on söpöjä kaneja, joita he voivat katsella. Jos he päättävät haluavansa liittyä tulevaisuudessa, on olemassa tapoja kouluttaa kani. Yksi niistä on ruoan käyttö. Pidä ruoka heidän edessään. Johda heidät vähitellen esteeseen ja siirrä kätemme sen yli. Tämä opettaa kanillesi, että kun he hyppäävät yli, heillä on välipala.

Toinen tapa on käyttää kohdetikkua ja kirkasta. Pidä pientä keppiä kani edessäsi, kunnes se kiinnittää heidän huomionsa. Siirrä sitä sivulta toiselle hitaasti ja pyydä heitä seuraamaan sitä mihin tahansa suuntaan. Napsauta napsautinta ja anna heille herkku. Tämä opettaa heitä seuraamaan keppiä ja he saavat palkkion esteen ohittamisen jälkeen. 

Ota kuitenkin huomioon, jotta voit luoda helpon kurssin matalilla aidoilla ja lisätä korkeutta vähitellen opettaessasi heitä.

Hevosurheilu

Toinen kuuluisimmista tapahtumista, joita Satakunnan maaseudunäyttelyssä pidämme, aikuiset varmasti nauttivat, on hevosurheilu. Viiden tai kuuden hevosen sarja asetetaan kilparadalle kilparadalle. Toisin kuin esteratsastuksessa, hevoskilpailuilla ei ole asetettua aikaa. Voittajat määräytyvät yleensä sen mukaan, kuka kulkee maalilinjan ensimmäisenä.

Hevosurheilu voidaan tehdä kahdella tavalla. Yksi on se, missä hevonen kilpailee itsestään. Tässä kilpailussa hevoset käyttävät vain vaistoaan juoksemaan. Yleisin tapa on kuitenkin, että jokejat ratsastavat hevosillaan ja ohjaavat heitä ja houkuttelevat heitä voittoon. Huomaa kuitenkin, että jotkut rodut on tarkoitettu vain tietyille roduille. Heillä on oltava vanhempia, jotka on lisätty rodun luetteloon kilpailua varten.

Katso luettelo roduista, jotka voivat liittyä useimpiin kilpailuihin.

Täysiverinen – yksi yleisimmistä roduista hevoskilpailuissa. Nämä tunnetaan yleensä puhtaista roduista, mikä tarkoittaa, että ne eivät olleet yhdistelmä erilaisia ​​hevosrotuja. Niitä käytetään enimmäkseen kilpa-autoihin, mutta niitä voidaan käyttää myös muihin urheilulajeihin, kuten esteratsastukseen, poloihin ja jopa kettujen metsästykseen. Ne ovat myös yleensä risteytetty muiden rotujen kanssa tuottaa varsa yhdistettyjä kykyjä.

Standardbred – nämä hevoset polveutuvat thoroughbreds Morgans tai sukupuuttoon rotuja. Niiden vankkoja ja hyvin rakennettuja runkoja voidaan parhaiten käyttää valjaskilpailuissa, mutta niitä voidaan käyttää myös useisiin tarkoituksiin. He ovat lihaksikkaampia, ja koska he ovat opettavia, heitä on helppo käsitellä ja niitä on helppo kouluttaa. 

Arabialainen hevonen – Lähi-idän ihmiset ovat kehittäneet ne enimmäkseen kestävyyteen tai pitkiä juoksuja varten. Ne kehitettiin alun perin tarvittavaan valppauteen, jota tarvitaan sotien aikana sotien aikana. He ovat yhteistyökykyisiä ja nopeasti oppivia, ominaisuuksia, joita tarvitaan sodan aikana. Nykyään niitä käytetään enimmäkseen pitkän matkan / kestävyyskilpailuihin. He voivat kuitenkin silti kilpailla tavallisissa kilpailuissa, ja jalkojensa kehittämisen avulla he voivat ylittää suuremmat matkat nopeammin.

Nämä ovat vain joitain näyttelyitä ja aktiviteetteja, joita meillä on Satakunnan maaseudunäyttelyssä. Meillä on muita esityksiä koko vuodelle, samoin kuin tapahtumia ja aktiviteetteja, joihin sinä ja lapsesi voitte osallistua. Voit tarkistaa kalenterimme verkkosivustoltamme tai sosiaalisen median tileiltämme tai ottaa meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja.